Tova Öman

Angående astma, allergier samt sjukdomar...
I flera flera månadet har jag varit ofräsch, haft febertoppar, förkylningar, hosta samt återkommande sår i min näsa som under jullovet var så hemsk att jag inte ens kunde andas genom näsan för såret täppte igen. Jag har ju ansträngningsastma, och under dessa månader har jag haft jätteproblem med min andning, korta promenader och gå i trappor har varit nog så jobbigt. Jag är heller ingen sån som mår bra av att inte röra på mig, och allt detta har ställt till det då jag inte kunnat fara ut och springa för att jag varit sjuk hela tiden.

För någon månad sedan for jag till vårdcentralen för att ta reda på varför jag inte blir frisk helt, men min sänka var bra så mina lungor vart huvudämnet under det besöket. Jag har i vanliga fall en sorts astmamedicin som jag tar vid behov. Nu tar jag två stycken varje dag, min vanliga plus en med kortison i. Om jag inte skulle ta den med kortison så skulle jag fortfarande ha grova problem med min andning, men ibland vaknar jag ändå på morgonen med tjut i lungorna.

Nu är jag ändå rätt frisk, vilket gör att jag äntligen börjat ta mig ut och kunnat börja bygga tillbaka min kondition. Jag vill inte bli anfådd av minsta lilla så jag anser att min träning är viktig, samt att jag kan bygga upp starkare lungor och någon gång kanske få bort min astma. Däremot är det majmånad nu vilket leder till att jag ändå inte är helt fräsch. Jag är pollenallergiker och det påverkas ju inte positivt på min kropp samt hälsa. Min medicin som jag tar gör mig dessutom otroligt matt och trött hela tiden vilket är otroligt jobbigt när man verkligen vill vara pigg, men ändå är trött hela tiden även fast man sover mycket. 

Just nu tar jag då 3 mediciner. Idag kopplade jag även in en aircleaner vi införskaffade förra året vilket förhindrar att jag ska få så mycket allergi i mitt rum. Min allergi påverkar även min stallvistelse en aning, är ju året runt allergisk mot hö men under våren blir det betydligt värre. 

Ni som är friska men för lata för att träna  jag är så så så avundsjuk. Hade jag varit helt frisk hade jag verkligen kunnat göra det jag tycker om fullt ut men icket det :-) förstår även att det finns folk som har det värre än jag men ville bara förklara hur det ligger till.

Over and out, nu har jag klagat färdigt

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress